På denne turneen har både trofaste, og splitter nye fans fått oppleve en ny side av Bjella. Konsertene byr nemlig på både klassikere og nytolkninger av egne og andres låter, noe som løfter det musikalske universet hans til nye høyder. Som alltid kombinerer Bjella det ettertenksomme med det hjertevarme – konsertene treffer både hjerterota og dansefoten. Og ja, tradisjonen tro loddes det ut en fruktkurv!
Etter en eventyrlig suksess i årets Hver gang vi møtes, har Stein Torleif Bjella og hans makeløse band fylt kulturhus og spillesteder over hele landet. Og det stopper ikke her! Turneen fortsetter langt inn i høsten 2025 – og Ibsenhuset får besøk!
Vinterens turné har vært en braksuksess, med over 15 000 solgte billetter, inkludert to fullsatte konserter i Operaen i Oslo. Publikum og kritikere har vært samstemte i sin begeistring – det siste halvåret har rett og slett vært en skikkelig opptur for visekunstneren fra Ål.
Med seg på veien har Bjella sitt faste og dyktige band bestående av Geir Sundstøl (gitar), Eirik Øien (bass), Kenneth Kapstad (trommer) og David Wallumrød (tangenter). Sammen sørger de for en uforglemmelig konsertopplevelse.
Om Stein Torleif Bjella
Stein Torleif Bjella fikk sitt gjennombrudd med det kritikerroste soloalbumet Heidersmenn i 2009. Siden har han gitt ut flere prisvinnende og Spellemann-nominerte album, inkludert Vonde visu (Spellemannpris-vinner), Heim for å døy, Gode Liv, Øvre-Ål Toneakademi og Nysetmåne. Han har også samarbeidet med Kringkastingsorkesteret, gitt ut et spoken word-album, og mottatt utmerkelser som Edvardprisen og Prøysenprisen.
Bjellas musikk kjennetegnes av poetiske, jordnære tekster og en særegen evne til å treffe både bygdefolk og byfolk. Med låter som «Romantikken gjer meg sjuk», «Psykisk kan du vera sjøl», «Heidersmann» og «Tilbake i det blå», har han skrevet seg inn i den norske visetradisjonen som en av vår tids viktigste stemmer.
I tillegg til musikken er Bjella en anerkjent forfatter, med diktsamlingen Jordsjukantologien Nr. 1 og romanen Fiskehuset, som vant Nynorsk Litteraturpris og ble nominert til P2-lytternes romanpris. Bjellas musikk har også inspirert teateroppsetninger, som Kan nokon gripe inn og Heil ved, sistnevnte fremdeles på repertoaret ved Det Norske Teatret.
Billettpriser:
Ordinær: 550
Ibsenhuset Dovregubbens Hall (27 Nov 2025) | ||
---|---|---|
Dag | Tider | |
Torsdag | 19:00 | - 20:30 |
Ibsenhuset er Skiens kulturhus og holder til midt i Skien sentrum som har et bredt utvalg…
Skiens Kunstforening er en medlems-basert kunstforening som driver med…
Maleriet av en familien som sitter på brygga som er basert på et originalfoto fra…
Victor Ash er en høyt anerkjent fransk gatekunstner, opprinnelig fra Portugal, som bor i…
Den første eier av Altenburggården var sannsynligvis Johan Altenburg, Henrik Ibsens…
Et enkelt motiv med budskap om å verne om freden og vår natur.
Spaik er en urban kunstner, med fargerike verk inspirert av latinamerikansk folklore.
Spaik er en urban kunstner, med fargerike verk inspirert av latinamerikansk folklore.
Gatekunst i honnør til Åge Samuelsen (1915-1987) og Paal Flaata ( 1968-…), samt et lite…
Telemark Kunstsenter er et informasjonssenter og en formidlingsinstitusjon av…
Skien kirke ble ferdig i 1894 og har 1400 sitteplasser. Kirken ligger midt i byen og med…
Rådhuset i Skien ble tatt i bruk i 1894 og var tegnet av arkitektene Peter Lowzow og…
Motivet på Mølla er designet etter ønske fra Norgesmøllene selv.