UMAMI Arena 18.-20.mars 2025 er for alle som jobber med mat og drikke. En effektiv og inspirerende arena for å se nyheter, møte bransjefolk, dele kunnskap og bygge kompetanse som kan skape verdier. For mer info: https://umamiarena.no/
Matrike Telemark har stand på UMAMI arena, der vi skal profilere noen av de fantastiske råvarene og de dyktige produsentene Telemark har å by på. Smaksprøvene som skal deles ut på er basert på råvarer fra Telemarkstallerken. Telemarkstallerken er et prosjekt i regi av fjellkommunene i Telemark. De skal sette sammen en signaturrett fra Telemark (med tilhørende drikke) som de i etterkant av messen skal formidle som konsept til ulike serveringssteder. Prosjektet har hjelp av Barbro Stordalen til å plukke ut råvarer som skal representeres på denne menyen. Henrik Falkensten har satt sammen fristende smaksprøver av flere av disse råvarene som presenteres på UMAMI. Telemarkstallerken har fokus på bærekraft, sirkulærøkonomi og utnytting av hele råvaren. Derfor ønsker vi å inkludere blant annet kjekjøtt i konseptet. Telemarkstallerken vil bidra til å løfte produsentene av lokalmat fra Telemark gjennom de tre S-ene: Stolthet, synlighet og samarbeid
Produsentene som er representert er invitert til å delta på standen. Der får de også mulighet til å profilere egen virksomhet. Telemarkstallerkenen blir utformet slik at det kan være ulike leverandører av enkelte råvarer, og den kan også utvides i sesong eller etter serveringsstedets ønske. Målet er at dette konseptet fører til økt salg av mat produsert i Telemark.