Hos Saga Chokoladefabrikk på Sagasenteret i Skien finner du en ekte sjokoladefabrikk.
Her lages lekre godbiter i alle varianter. Enten du foretrekker en mørk, dekadent sjokolade eller marsipan overtrukket med søt, lys sjokolade, vil du finne noe å glede deg over i den lille og spennende sjokoladefabrikken. Her får du et mangfold av smaker.
Råsjokoladen kjøpes fra Belgia, kvalitetsmarsipan kommer fra Lübeck, og den har også kortreiste ingredienser fra lokale aktører i Telemark, som multer, skogsbær, syltetøy og honning.
Temaene for sine konfektesker hentes fra lokal kultur og natur. Sjokoladefabrikken har designet sin egen sjokoladeserie av Sør-Norges høyeste fjell, Gaustatoppen, og en hyllest til Henrik Ibsen, en av verdens største dramatikere, født i Skien.
Konfektesker
I Gaustatoppen XO, konfektbitene vises fjelltoppen gjennom de forskjellige årstidene. Enkelte av bitene er fylt med eksklusiv Gaustatoppen XO Bache-Gabrielsen Cognac. Cognacen er en spesiell vellagret blanding av ypperste kvalitet som fraktes i store tønner fra Cognac og bringes med Gaustabanen til en lagringsplass inne i Gaustatoppen. Her blir cognacen lagret på eiketønner for å få en egen fjellaroma. Denne konfekten ble i 2010 kåret til årets produkt i Telemark.
Konfektesken Ibsens Samlede ble designet til Ibsen-jubileet i 2006; en fristende historie med biter som Ibsens´ byste, penn, flosshatt og blekkhus. Fra Hedda Gabler drar vi kjensel på pistolen i mørk sjokolade med chilinougat, en vakker, lys dukke illustrerer Et dukkehjem og like mørk som historien Lille Eyolfs Rottejomfru. Konfektbitene er laget i egenutviklede former og ligger sirlig pakket i en eske som viser Henrik Ibsens første utgivelse i bokform. Når du åpner esken, vises det Gamle Teateret i Bergen, hvor Ibsen debuterte som sceneinstruktør. I boken som følger med kan du lese om dikterens liv og poesi fra hans fødsel i Skien til hans siste dager i Kristiania.