Rjukan Admini er nå i privat eie og har åpnet som et lite og eksklusivt hotell med 18 rom; både enkeltrom, dobbeltrom, suiter og juniorsuiter. I dag kan du bli gjest i de flotte omgivelsene enten du er på familietur, en romantisk helgetur, feirer en begivenhet eller er en del av et firma som trenger en inspirerende møteplass.
Hotellet byr på en opplevelse som står i kontrast til den moderne hverdagen og til tross for små endringer og moderniseringer har herskapshuset beholdt sin sjel og historiske preg. Tidligere har kun spesielt utvalgte fått komme inn i Adminiet på Rjukan, men nå kan altså DU bo som de kongelige.
Hotellet ligger lunt og tilbaketrukket i en vakker engelskinspirert park med gangavstand til Rjukan sentrum og nært mange attraksjoner og flott natur. Her kan du senke skuldrene og la deg omfange av den spesielle atmosfæren som råder. Ved å overnatte på Rjukan Admini Hotel får man den kjente industrihistorien tett innpå seg, og bygningen i seg selv er en severdighet.
Historie til Admini Hotel
Flere kongelige har vært gjester på Adminiet opp igjennom årene. Allerede i 1909 overnattet Kong Haakon der da han åpnet Rjukanbanen. Senere var hans sønn Kong Olav gjest mens han ennå var Kronprins med sin Prinsesse Märtha som i ettertid fikk en av suitene oppkalt etter seg. Det var dette værelse Kong Harald og Dronning Sonja overnattet på ved sitt siste besøk sammen.
Dronning Sonja har imidlertid vært gjest ved flere anledninger etter dette med Dronning Margrethe av Danmark i forbindelse med fjellturer på Hardangervidda. I tillegg til kongelige har også flere promontente gjester overnattet, som tidligere statsminister fra Israel Ben Gurion, Sjahen av Persia med kone Fara Dibah og tungtvannssabotørene for å nevne noen.
En av datidens fremste arkitekter, Thorvald Astrup, tegnet bygget og det regnes i dag for å være en av de vakreste trebygninger i jugendstil som finnes her i landet.
Rjukan Admini ble reist av Norsk Hydros grunnlegger Sam Eyde i 1908 med håp om at en majestetisk representasjonsbolig skulle imponere kapitalsterke foretningsforbindelser; noe det gjorde. Bygget var i Norsk Hydros eie frem til 2015 og har i årevis vært en vel bevart hemmelighet for mange.
Den vakre, uregjerlige Rjukanfossen hadde kraften. Ingeniøren Sam Eyde og…
Nå har Rjukan sol hele året. Oppe i fjellsiden er det montert et digert solspeil som…
Tinn Museum er et bygdetun med hus fra før Svartedauden og framover. Den eldste…
Gaustatoppen er et av Norges vakreste fjell og byr på utsikt utover 1/6 av Norge!…
Under 2. verdenskrig foregikk kampen om tungtvannet på Vemork ved Rjukan. Gjennom fire…
På Norsk Industriarbeidermuseum - Vemork får du et nært møte med norsk industri og…
Rjukanfossen er et vakkert skue når den slippes, dessverre er det ikke så ofte da…
Stig om bord i det historiske toget på Rjukan eller Mæl stasjon, og tøff deg gjennom…
Hardangervidda Nasjonalparksenter har en prisbelønnet interaktiv utstilling om natur og…
Tuddal bygdetun er et idyllisk tun som ligger i Hjartdal kommune. Her kan du bli bedre…
Kulturlandskapssenteret tek i mot grupper heile året, og har besøksdel på Holm landhandel…
Nutheim Galleri
I 1878 såg Galleri Nutheim dagens ljos. Der kan de sjå utstilling av…
Samlingane presenterer eit mangfald av skulpturar, maleri, grafikk og teikningar av…
Skinnarlandsamlinga har meir enn 100 arbeid av Knut Skinnarland (1909-1993) i form av…
Raulandsakademiet er et kurs- og aktivitetssenter, vandrerhjem og et levende bygdetun.
Handverksutstilling, handverkarverkstadar, sommarkafè, steinomnsbakeri, konsertar og…